8 redenen om te migreren naar Office 365

8 redenen om te migreren naar Office 365

In korte tijd zijn er wereldwijd al miljoenen bedrijven die de overstap hebben gemaakt naar Office 365. Dit is niet voor niks! Flexibiliteit en efficiëntie zijn voor ons belangrijke redenen om Office 365 te gebruiken en aan te bieden aan onze klanten en relaties. Naast de genoemde kernwoorden zijn er nog veel meer voordelen die Office 365 te bieden heeft. Deze delen wij graag!

1. Altijd en overal toegang

Misschien wel een van de belangrijkste voordelen van Office 365 is dat er overal en altijd toegang hebt is tot de juiste gegevens via de Cloud. Is er een internetverbinding aanwezig en heeft u toegang tot de portals? Dan kan er op ieder gewenst moment gewerkt worden! Naast een zakelijke computer of smartphone kunnen privé apparaten ook gebruikt worden. Office 365 hoeft niet geïnstalleerd te zijn op een apparaat om Office documenten te bekijken en te bewerken.

2. De IT-omgeving is altijd beschikbaar

Misschien lijkt het een inhaker op het vorig punt maar het is belangrijk dat een IT-omgeving altijd en overal beschikbaar is. Wanneer er door fouten in het systeem of door een medewerker de IT-omgeving tijdelijk niet beschikbaar is, hebben u en uw werknemers een probleem. Veel Cloud diensten geven geen garantie voor beschikbaarheid. Microsoft Office 365 geeft aan in alle gevallen 99,99% van de tijd beschikbaar te zijn. Updates worden automatisch uitgerold zonder dat u hier iets van merkt.

3. Makkelijk, snel en eenvoudig samenwerken

Een goede samenwerking met klanten, relaties en leveranciers is noodzakelijk voor een succesvolle onderneming. Ook het contact onderling met collega’s is van cruciaal belang in een goedwerkende organisatie. Met Office 365 is het eenvoudig om verschillende sites en portals aan te maken voor verschillende groepen en doeleinden waardoor samenwerken super simpel wordt.

Met SharePoint Online kunnen mensen gemakkelijk toegevoegd worden aan sites maar ook aan afzonderlijke documenten. Samenwerken aan een presentatie, rapport of verslag is eenvoudig en wordt automatisch opgeslagen.

Is er iets meer overleg nodig voor het maken van een presentatie of document? Dan kunt u gebruik maken van Skype for Business. Hiermee kunt u met collega’s of externen op afstand makkelijk overleggen via een video of chatsessie.

4. Office 365 beschikt over zeer veel uitrol mogelijkheden

Een groot voordeel van Office 365 is dat er alleen betaald wordt voor de functies die u gebruikt. Het is mogelijk om Office 365 helemaal af te stemmen op uw organisatie. Wanneer een organisatie ineens grote sprongen gaat maken is het eenvoudig om Office 365 op te schalen en daarmee uit te breiden. U betaald alleen voor de afgenomen licenties, niet voor de hardware.

5. Kostenbesparing

Omdat het mogelijk is om alleen te betalen voor datgene wat u gebruikt, kunnen kosten makkelijk gespaard blijven. Een investering in een systeembeheerder of eigen hardware is niet meer nodig.

Daarnaast kunt u gebruik maken van Skype for Business om te vergaderen en te communiceren met medewerkers, klanten of zakenpartners. Hiermee hoeft nu niet meer uren in de auto te zitten of dure kantoorruimtes af te huren.

6. Veiligheid en zekerheid

Wij snappen dat veiligheid en zekerheid erg belangrijk is voor een organisatie. Microsoft besteed daarom een groot deel van haar budget aan de beveiliging van de omgeving. Wanneer er blijkt dat er toch iets mis is gegaan kunnen wij u zo snel mogelijk helpen met het herstellen van de opgetreden fouten.

7. Office 365 is bij de meesten een vertrouwde omgeving

De meesten kenniswerkers zijn inmiddels vergroeid met Word, Excel en Powerpoint en gebruiken het zelfs meerdere malen per dag. Omdat je weet hoe deze programma’s werken kun je meteen aan de slag met Office 365. Recente documenten kunnen vliegensvlug gedeeld worden en er kan op hetzelfde moment aan een en hetzelfde document gewerkt worden. Het bewerken van een document kan zowel in het programma als in de browser gedaan worden. De documenten worden altijd automatisch opgeslagen.

8. Continue gebruik maken van de nieuwste software

Microsoft pushed automatisch updates zodat iedere gebruiker altijd de nieuwste versie van de software kan gebruiken. Het is mogelijk dat de nieuwste updates niet in gebruik worden genomen door verouderde plugins of derde systemen. Hier schieten wij te hulp. Wij kunnen de verouderde plugins aanpassen aan de nieuwste software zodat de update toch doorgevoerd kan worden.

Zelfstandige of kleine bedrijven hebben (vanzelfsprekend) geen geld voor een uitgebreide IT-omgeving. Vaak is dit ook helemaal niet nodig maar een centrale plek waar men gegevens kan opslaan, agenda’s kan delen en e-mail goed kan regelen is voor ieder bedrijf, hoe klein ook, noodzakelijk. Voor dit soort bedrijven biedt Office 365 eigenlijk alle mogelijkheden zoals agenda’s en contactpersonen delen, chatten met collega’s en het bewerken van online Microsoft bestanden. Ook kunt u vergaderen waar en wanneer u bent. Verstuur een chatbericht of start een videogesprek met uw zakelijk contacten.

Office 365 is nog niet voor ieder bedrijf vanzelfsprekend. Bent u inmiddels nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden die Microsoft Office 365 voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan eens contact met ons op of kom langs voor een gesprek.