I-Experts – terugblik op 2017

I-Experts – terugblik op 2017

Met de feestdagen en de eerste twee maanden van het jaar alweer achter de rug, is het tijd om de balans op te maken. Het eerste jaar van I-Experts is een succesvol jaar geweest. In december 2016 zijn we bezig geweest met de voorbereidingen voor de oprichting van I-Experts. Per 1 januari 2017 is de oprichting van I-Experts een feit! De randvoorwaarden om het bedrijf verder uit te bouwen zijn in place, we zijn klaar om personeel aan te nemen en nieuwe klanten te verwelkomen.

 

Omdat we vanuit onze ZZP constructies erg veel werk hadden, zijn we in eerste instantie op zoek gegaan naar personeel. Met dit proces zijn we sinds de zomer van 2016 bezig geweest. Het eerste personeelslid is altijd lastig. Gelukkig konden we per 1 februari onze eerste werknemer in de vorm van Marijn Siero verwelkomen. Een gedreven, professionele en sociale allround SharePoint consultant waarvoor geen uitdaging te groot is.

In juni mochten we Nicolai verwelkomen. Met zijn expertise in front-end software ontwikkeling is ook Nicolai een waardevolle aanvulling op het team. Peter startte in oktober als Business en SharePoint consultant en focust zich op het optimaliseren van processen, de adoptietrajecten voor de eindgebruiker en de functionele en technische inrichting van SharePoint en Office 365.

 

Om te groeien zijn, naast de medewerkers, ook klanten belangrijk voor I-Experts. Naast het inbrengen van de bestaande klanten van Waardenburg Consulting B.V. en Information Worker Solutions is er ook hard gewerkt aan het uitbreiden van het klantenbestand. Zo konden we grote multinationals als VolkerWessels, Mercedes-Benz en A. Hak als klant verwelkomen, maar ook bij vele kleinere organisaties hebben we leuke projecten gedaan.

Omdat we de sfeer binnen ons bedrijf erg belangrijk vinden, hebben we een aantal uitjes georganiseerd. Als team hebben we in september deelgenomen aan een BBQ workshop, onder leiding van Pitmaster Phil Wingo. Erg leuk om de demonstratie van deze BBQ goeroe mee te maken. In november zijn we met het hele team naar het 2-daagse SPUnite in Haarlem geweest. Hier hebben we zeer interessante sessies bijgewoond en inspiratie opgedaan voor een nieuw product. Naast de opgedane kennis was het vooral ook super gezellig in de Haarlemmer restaurants en cafés. In december hebben we samen met de partners het jaar afgesloten. Na ontsnapt te zijn uit een escape room konden we gezellig bijpraten tijdens een walking dinner in Apeldoorn.

Naast plezier, uitbreiding van het team en van het klantenbestand zijn we ook bezig geweest met het bepalen van onze strategie. De inventarisatie van stakeholders en hun behoeftes, het opstellen van doelstellingen en het bepalen van marketing- en verkoopstrategieën waren onderdelen van onze strategie. Met dit fundament zorgen we voor een langdurig stabiel bedrijf, waarmee we nog jaren uitdagende projecten bij leuke klanten kunnen uitvoeren. 

Al met al kunnen we terugkijken op een gezellig, innovatief en bewogen 2017. Op naar een net zo succesvol 2018!